Laaksonen lähtee GP3-debyyttiinsä luottavaisena.

April 18, 2018

Formuloiden GP3-kauteen valmistava viimeinen testirupeama on saatu päätökseen Barcelonan moottoriradalla Espanjassa. Simo kärsi testien aikana teknisistä ongelmista, mutta marttilalainen on silti luottavainen testien antiin. Kahden päivän aikana Simo ehti kiertää Barcelonan moottorirataa kaikkiaan 152 kierrosta.

- Eilen ajoimme edelliseen testiin nähden hyvän päivän. Tosin meillä oli tekniikkapuolella ongelmia, mutta pystyimme kukin ajamaan ennalta laaditun ohjelmamme läpi. Eilinen aamupäivä meni edellisen viikonlopun aikana ajetun rallicrossin MM-kisan jäljiltä rataa puhdistaessa. Sarjan promoottori määräsi aamupäivällä kaikki autot radalle, sillä radan koko kolmossektori oli yltä päältä hiekassa.

- Iltapäivällä pääsimme vauhtiin. Ajoin ensin onnistuneen kisasimulaation, jonka jälkeen vaihdoimme uudet renkaat ja ajoin neljänneksi nopeimman ajan, joka kieltämättä yllätti. Tämän jälkeen vuorossa oli toinen kisasimulaatio, joka keskeytyi kaasupolkimen tunnistinsensoriin tulleeseen vikaan. Vian korjaaminen vei koko loppupäivän, joten toinen setti uusia renkaita jäi käyttämättä ja jäin tuloslistalla kympin sakin ulkopuolelle.

 

Tänään torstaina Laaksonen ajoi jälleen kaksi onnistunutta kisasimulaatiota. Jokaisella tallilla oli käytössä ainoastaan Pirellin medium-seoksen renkaita, joiden kulutuksen hallinta on tulevissa kisoissa tärkeässä roolissa.

- Aika-ajokierrokset eivät onnistuneet ja sen otan omaan piikkiini. Tein pari tyhmää ajovirhettä. Ensimmäisellä jaksolla ajoin sijalle 12 ja iltapäivän jaksolla yhdeksänneksi.

- Kisasimulaatioissa kierrosaikani olivat kärjen tasolla ja se oli päivän positiivisin anti. Päivän toinen kisasimulaatio jäi eturenkaan puhkeamisen takia kesken. Molemmissa pitkissä vedoissa vauhtini oli hyvällä tasolla. Pirellin renkaiden kulutuksen hallitseminen vaatii vielä minulta ja tiimini insinööreiltä lisää perehtymistä asiaan.

 

Laaksonen starttaa Barcelonassa toukokuun 11.-13. päivä ajettavaan GP3-avaukseen luottavaisena.

- Kisan aikaista ajoani pitää vielä kehittää lisää. Eilinen ajo-ajokierrokseni oli hyvä ja siitä on hyvä lähteä eteenpäin. Kun tässä keskitymme vielä analysoimaan pitkiä vetojani, jotta hallitsemme renkaiden kulumisen paremmin, niin hyvä tulee. Lähden hyvillä mielin kauteen, Laaksonen summaa.

 

Formuloiden GP3-sarja 2018 käynnistyy Barcelonan moottoriradalla 11.-13. toukokuuta. Kauden aikana ohjelmassa on kaikkiaan yhdeksän kilpailuviikonloppua ja 18 mestaruusstarttia. Kausi päättyy marraskuun lopulla Abu Dhabiin.

(Teksti: Marko Mäkinen/valokuvat (GP3/LAT)

 

 Back

 

Please reload

FOLLOW US HERE: 

© 2019 Simo Laaksonen

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean