Laaksonen taisteli uransa ensimmäisen GP3-pisteensä Barcelonasta.

May 13, 2018

Campos Racingin Simo Laaksonen avasi pistetilinsä uransa toisessa GP3-sarjan osakilpailussa Barcelonassa, sijoittumalla Katalonian moottoriradalla ajetussa viikonlopun toisessa osakilpailussa kahdeksanneksi. Ruudusta viisitoista kilpailuun startannut suomalaiskuljettaja piti sateen kastelemalla radalla päänsä kylmänä, eikä sortunut ajovirheisiin.

- Lähtöni ei onnistunut. Se meni omaan piikkiini. En saanut käsikytkimen kanssa takapyörille pitoa vaan pyörät sutivat liikaa ja menetin sijoituksia. Startin jälkeen kisani lähti kulkemaan kohtuullisesti, ja kisan lopussa vauhtini oli jo hyvällä tasolla, Laaksonen summasi kilpailunsa kulun.

 

Tämän päiväisessä sprinttikisassa turva-auto kutsuttiin kaikkiaan kolme kertaa radalle.

- Vältin osumia ja se auttoi aika paljon nousemaan viimeiselle pistesijalle. Mutta tosiasia on se, että viikonlopulta ei paljon käteen jäänyt. Täällä ollaan ajamassa muutakin kun vain kokemusta. Kokonaisuutena siis heikko tulos. Hyvän aika-ajon jälkeen olisin toivonut parempaa tulosta, mutta ei auta kun vain jatkaa ja parantaa seuraavissa kisoissa.

 

GP3-sarjassa vietetään seuraavaksi kuuden viikon mittaista taukoa, jonka Campos Racing käyttää muun muassa viikonlopun molempien kilpailulähtöjen tarkkaan analysointiin.

- Kisan lopussa vauhtia olisi ollut vaikka kärkiporukkaan asti, mutta ruutulippu tuli vastaan. Turha jossitella. Lähtöpaikka oli mikä oli ja sieltä noustiin kahdeksanneksi. Se on se fakta ja sen kanssa eletään.

- Tauon aikana analysoimme avausviikonlopun tapahtumat tarkasti ja yritämme parantaa heikkouksiamme, Laaksonen kertoo.

 

Formuloiden GP3-sarja jää siis kuuden viikon mittaiselle tauolle, sillä sarjan seuraava kilpailuviikonloppu ajetaan Paul Ricardin moottoriradalla Ranskassa vasta juhannusviikonloppuna kesäkuussa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan yhdeksän kilpailuviikonloppua.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: GP3/LAT)

 

Tuloksia: GP3, sunnuntai, Barcelona Espanja:

1. Giuliano Alesi (FRA) Trident 33:02,326

2. Anthoine Hubert (FRA) ART Grand Prix + 2,077

3. Jake Hughes (GBR) ART Grand Prix + 2,376

….

8. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing  + 5,544

 

GP3-sarjan pistetilanne 2/18 osakilpailua:

1. Anthoine Hubert (FRA) 32

2. Nikita Mazepin (RUS) 25

3. Giuliano Alesi (FRA) 23

….

12. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing 1

 

Back

 

 

 

 

 

Please reload

FOLLOW US HERE: 

© 2019 Simo Laaksonen

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean