Laaksosen sprinttikilpailu Itävallassa vesittyi teknisiin vikoihin.

July 1, 2018

Campos Racingin Simo Laaksosen, 19, sprinttikilpailu Itävallan Spielbergissa oli teknisten vikojen sävyttämä. Ruudusta yhdeksän kilpailuun startannut Laaksonen sai erinomaisen lähdön, joka hyytyi kuitenkin jo kiihdytysvaiheessa kohti ensimmäistä mutkaa.
- Kauden paras startti ja sen jälkeen tuli seinä vastaan. Lämmittelykierroksella vaihteistoon iski joku tekninen vika. Vaihteisto ei suostunut vaihtamaan ykkösvaihteelta kakkosvaihteelle. Startissa kävi samoin. Liikkeellelähtö oli kauden paras, mutta kun en saanut kakkosvaihdetta päälle niin muut ajoivat molemmilta puolilta ohi. Sama ongelma uusiutui vielä radan ensimmäisessä mutkassa, jossa sitten loputkin koko letkasta ajoi minusta ohi.

Kilpailun ensimmäisellä kierroksella turva-auton tullessa radalle Laaksosen autoon iski toinen tekninen vika: ohjauspyörään asennettu live-aikainen ajanotto ei toiminut.
- Autojen ajanotto ratissa näyttää miinusta tai plussaa siksi, että kuljettaja tietää ajaa virtuaalisen turva-auton takana oikeaa vauhtia. Minulla kello näytti koko ajan miinusta, joten kertaalleen jopa pysähdyin, jotta en olisi saanut ylinopeudesta rangaistusta. Laitteisto oli jostain syystä autossani rikki.
- Kun virtuaalinen turva-autotilanne poistui, olin jäänyt jo 14 sekunnin päähän toiseksi viimeisestä kilpailijasta, ja se kisa oli sitten lopullisesti siinä. Ajelin yksin muiden perässä. Sain porukan lopulta kiinni ja pääsin ennen maalia vielä yhdestä ohi, mutta eipä se paljoa lämmittänyt.
- Toive olisi, että pikku hiljaa nämä murheet saisivat jo hellittää ja pystyisimme rakentamaan sarjan seuraavassa kisassa Silverstonessa ehjän kokonaisuuden aika-ajosta alkaen. Mutta ei auta kun yrittää, Laaksonen totesi kilpailun jälkeen.

Formuloiden GP3-sarja jatkuu jo viikon kuluttua Englannin Silverstonessa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan yhdeksän kilpailuviikonloppua ja yhteensä 18 osakilpailua.
(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: GP3/LAT)

Tuloksia: GP3, sunnuntai, Spielberg, Itävalta:
1. Jake Hughes (GBR) ART Grand Prix 25:23.065
2. Pedro Piquet (BRA) Trident + 0.821
3. Leonardo Pulcini (ITA) Campos Racing + 1.784
….
15. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing  + 18.437
 
GP3-sarjan pistetilanne 6/18 osakilpailua:
1. Callum Ilott (GBR) 69
2. Anthoine Hubert (FRA) 63
3. Leonardo Pulcini (ITA) 61
….
15. Simo Laaksonen (FIN) 3

 

Back

 

 

 

Please reload

FOLLOW US HERE: 

© 2019 Simo Laaksonen

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean