Laaksonen tuskaili autonsa säätöjen kanssa Silverstonessa.

July 7, 2018

GP3-sarjan Silverstonen osakilpailu oli Campos Racingin Simo Laaksoselle, 19, tuskaista taistelua alusta loppuun. Kohtuullisen aika-ajon (ruutu 10) jälkeen Laaksosen auton säädöt itse kilpailuun olivat pahasti pielessä. Ruudusta kymmenen matkaan startannut Laaksonen putosi 20 kierroksen mittaisessa kilpailussa lopulta sijalle kolmetoista.
- Aika-ajossa onnistuimme yhdellä kierroksella kohtuullisesti, mutta kilpailussa kyytimme hukkui täysin. Koko lähtö oli auton kanssa taistelemista alusta loppuun. Ihan katastrofi, Laaksonen summasi kilpailunsa pettyneenä.

Aika-ajon jälkeen suomalaiskuljettajan näkymät pistesijoille olivat kohtuullisen hyvät, mutta kisassa lunta tuli tupaan ja oikein urakalla.
- Painin autoni kanssa alusta loppuun. Ei ollut yhtään pitoa. Se oli sellaista lipsuttelua. Olemme kärkitalleja pari askelta perässä koko ajan. He pystyvät ennakoimaan muuttuvat olosuhteet, me emme.
Laaksonen sanoo, että huomiseen sprinttikilpailuun pitää keksiä jo vaikka jotain radikaalejakin muutoksia.
- Toivotaan, että saisimme rakennettua huomiseksi paremman paketin. Muutoin pisteistä on mahdoton taistella. Itse aion antaa radalla kaikkeni. Se on vähintä, mitä tässä tilanteessa voin tehdä, Laaksonen muistutti.
GP3-sarjan Silverstone-viikonlopun sprinttikilpailu ajetaan huomenna sunnuntaina jo klo 10.05 Suomen aikaa.
 (teksti: Marko Mäkinen, valokuvat; GP3/LAT)


Tuloksia: GP3, lauantai, Silverstone, Iso-Britannia:
1. Anthoine Hubert (FRA) ART Grand Prix 2539:40.023
2. Nikita Mazepin (RUS) ART Grand Prix + 3.903
3. Callum Ilott (GBR) ART Grand Prix + 6.408
….
13. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing  + 26.739

 

Back

 

 

 

 

 

Please reload

FOLLOW US HERE: 

© 2019 Simo Laaksonen

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean