Laaksosen Unkarin GP3-osakilpailu kaatui aika-ajon teknisiin ongelmiin.

July 28, 2018

Campos Racingin Simo Laaksosen, kauden yhdeksäs GP3-sarjan osakilpailu Unkarin Hungaroringin moottoriradalla kaatui aika-ajossa esiintyneisiin teknisiin ongelmiin. Laaksonen puristi ongelmista huolimatta ruutuun 14, josta sateen kastelema rata ei antanut mahdollisuuksia nousta kilpailussa ylöspäin.


- Aika-ajoni oli tekniikkamurheiden värittämä. Ensimmäisellä rengassarjalla radan viimeisen mutkan ulostulossa autostani hävisi kaikki voima. Jostain syystä kaasupoljin lakkasi toimimasta.
- Pääsin varikolla, vaihdoimme toisen rengassetin alle, jonka jälkeen tilanne uusiutui. Hyvä aika piti ajaa ensimmäisellä nopealla kierroksella. Sain ajettua toisella kierroksella jo kuluneilla renkailla ruutuun 14, josta itse kisassa oli vaikea nousta ylöspäin. Toisella kierroksella pito ei ollut enää yhtään optimaalinen.


Illalla ajettu kauden yhdeksäs osakilpailu ajettiin sateen kastelemalla radalla, jonne kuivui yksi ajolinja, joka teki ohituksista vaikeita.
- Ennen kilpailua insinöörimme etsivät tauon aikana vikaa ja heidän mielestään vedon hiipuessa vaihdetta olisi pitänyt vaihtaa isommalle. Aika erikoinen tilanne. Kisa oli odotetun vaikea. Ohitusmahdollisuuksia ei ollut. Kisa oli jonossa ajelua. Lisäksi autoni aliohjasi rajusti koko kisan ajan. Se oli taistelua autoni kanssa, Laaksonen harmitteli.


Huomenna ajettavaan viikonlopun toiseen kilpailuun suomalaiskuljettajan lähtöpaikka on sama kuin tänään eli ruutu 14.
- Toivotaan, että auton säädöt saadaan kuntoon. Nyt mielestäni pitäisi kokeilla jo jotain radikaalia muutosta ja ottaa säätöjen suhteen uusi suunta. Mutta ei auta kun yrittää parhaansa, Laaksonen summasi.


Unkarissa ajettavan GP3-viikonlopun toinen osakilpailu käynnistyy huomenna sunnuntaina klo 11:05 Suomen aikaa.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: GP3/LAT)


Tuloksia: GP3, lauantai, Hungaroring, Unkari:
1. Nikita Mazepin (RUS) ART Grand Prix 35:38,823
2. Leonardo Pulcini (ITA) Campos Racing + 10,474
3. Anthoine Hubert (FRA) ART Grand Prix + 12,735
….
14. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing  + 46,271

GP3-sarjan pistetilanne 9/18 osakilpailua:
1. Anthoine Hubert (FRA) 119
2. Callum Ilott (GBR) 102
3. Nikita Mazepin (RUS) 98
….
15. Simo Laaksonen (FIN) 3

 

Back

 

 

 

Please reload

FOLLOW US HERE: 

© 2019 Simo Laaksonen

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean