GP3-sarjan kesätauko tuli Laaksosen tiimille hyvään aikaan.

July 29, 2018

Campos Racingin Simo Laaksosen Hungaroringin viikonloppu Unkarissa päättyi positiivisissa tunnelmissa, vaikka tänään ajetussa sprinttikilpailussa marttilalaiskuljettaja ei aivan yltänyt pisteille. Viimeinen pistesija jäi sijalle 11 ajaneelta Laaksoselta kolme ohituksen jälkeen neljän sekunnin päähän.

- Löysimme tämän päivän kisaan itse asiassa aika hyvät säädöt. Auton balanssi oli hyvä, kuten myös luotto siihen. Sain hyvän startin ja nousin ensimmäisen kierroksen aikana kaksi sijaa. Kolmas ohitus tapahtui DRS-alueella pääsuoran päässä.

 

Laaksonen sanoo, että kuukauden mittainen kesätauko tulee Campos Racingille ihan hyvää aikaan.

- Tauon aikana käymme tiimini kanssa säätöjä läpi. Vaikka tänään en pisteille yltänyt, viikonloppu päättyi kuitenkin positiivisissa tunnelmissa. Olemme mielestäni löytäneet vihdoin oikean suunnan, johon autoa kehittää.

- Uskon, että kesätauon jälkeen olemme valmiita jatkamaan siitä, mihin täällä jäimme, ja toivon, että kauden viimeiset kilpailut eivät olisi säätöjen suhteen enää arvailua vaan pystyisimme ennakoimaan säädöt ratakohtaisesti ennakkoon kohdilleen.

 

Laaksonen sanoo, että säätöjen osalta suurin ongelma on ollut auton raju aliohjautuvuus eli puskeminen mutkissa.

- Aliohjautuvuus on se pahin juttu. Täällä löysimme tänään autoni etupäähän pitoa. Ajaminen ei ollut enää älytöntä taistelua, vaan auto ohjautui halutulla tavalla. Toki sarja jatkuu Belgiassa täysin erilaisella radalla ja käytössämme on taas eri seoksen kilparenkaat, mutta kun suunta on selvillä niin tässä on mukavaa lähteä puhtaalta pöydältä lomille, Laaksonen muistuttaa.

 

Formuloiden GP3-sarja jää kuukauden mittaiselle kesätauolle. Sarja jatkuu 24.-26. elokuuta Spa-Francorchampsin moottoriradalla Belgiassa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan yhdeksän kilpailuviikonloppua ja yhteensä 18 osakilpailua. Sarja päättyy marraskuun lopulla Abu Dhabiin.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: GP3/LAT)

 

Tuloksia: GP3, sunnuntai, Hungaroring, Unkari:

1. Dorian Boccolacci (FRA) MP Motorsport 27:27,055

2. Callum Ilott (GBR) ART Grand Prix + 2.308

3. Anthoine Hubert (FRA) ART Grand Prix  + 3.944

….

11. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing  + 18.764

 

GP3-sarjan pistetilanne 10/18 osakilpailua:

1. Anthoine Hubert (FRA) 129

2. Callum Ilott (GBR) 114

3. Leonardo Pulcini (ITA) 99

….

15. Simo Laaksonen (FIN) 3

 

Back

 

 

 

Please reload

FOLLOW US HERE: 

© 2019 Simo Laaksonen

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean