Laaksonen loisti Monzan sadesäässä!

September 1, 2018

Campos Racingin Simo Laaksonen sijoittui tänään Italian Monzassa ajetussa GP3-sarjan osakilpailussa komeasti neljänneksi. Sateen kastelemalla Monzan radalla ruudusta neljätoista matkaan startannut Laaksonen selvitti radan pääsuoran jälkeisen pahamaineisen shikaanin virheittä, nousten lähdössä ja kilpailun ensimmäisellä kierroksella useita sijoja.

Kilpailun lopulla kuudentena ajanut Laaksonen taisteli sijoituksista ART Grand Prix´n sarjakolmosta Nikita Mazepinia vastaan. Suomalaiskuljettaja ohitti venäläisen kertaalleen, mutta Mazepin sai kuitattua paikkansa takaisin. Kaksi kierrosta ennen maalia Laaksonen lähti uudelleen hyökkäykseen ja nousi venäläisen ohi neljänneksi.
- Hyvä veto sadesäässä. Märkä rata oli päivän pelastus. Tiesin etukäteen, että vauhtini sateessa on hyvällä tasolla ja sitä se myös oli. Kisan loppuvaiheessa rata rupesi kuivumaan ja se myös sopi minulle. Vauhtimme parani kisan kestäessä lisää ja pystyin ohittamaan kärkitallien kuljettajia.
- Aika kovaa (Nikita) Mazepinin kanssa nelossijasta sai vääntää. Nyt taistelu kääntyi edukseni. Kisa onnistui kaiken kaikkiaan mukavasti, Laaksonen summasi uransa tähänastisen parhaan GP3-sijoituksensa.

Tämän päivän kahdeksan nopeinta starttaa huomiseen sprinttikilpailuun käännetyssä järjestyksessä. Laaksonen lähtee tavoittelemaan uransa ensimmäistä GP3-palkintopallisijaa ruudusta viisi.
- Tänään palkintopalli jäi harmittavan lähelle. Ruutu viisi on ihan hyvä paikka lähteä huomiseen kisaan. Yritetään taas kisan alussa välttää joutua ongelmiin. Kaikki on huomista varten kunnossa. Katsotaan, kuinka korkealle päästään, Laaksonen toteaa.

Monzan kilpailuviikonlopun sprinttikilpailu käynnistyy huomenna klo 10:40 Suomen aikaa. GP3-sarjassa ajetaan kaikkiaan yhdeksän kilpailuviikonloppua ja yhteensä 18 osakilpailua. Sarja päättyy marraskuun lopulla Abu Dhabiin.
(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: GP3/LAT)
 
Tuloksia: GP3 Monza, lauantain osakilpailu:
1. David Beckmann (GER) Trident 41:55,494
2. Anthoine Hubert (FRA) ART Grand Prix + 6,018
3. Callum Ilott (GBR) ART Grand Prix + 13,789
4. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing + 15,886
 
GP3-sarjan pistetilanne 13/18 osakilpailua:
1. Anthoine Hubert (FRA) 176
2. Callum Ilott (GBR) 147
3. Nikita Mazepin (RUS) 135
….
14. Simo Laaksonen (FIN) 15

 

Back

 

 

 

 

Please reload

FOLLOW US HERE: 

© 2019 Simo Laaksonen

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean