Pito-ongelmista kärsinyt Laaksonen jäi Monzassa kymmenenneksi sunnuntaina.

September 2, 2018

Campos Racingin Simo Laaksosen työpäivä Italian Monzassa palautui eilisen neljännen sijan myötä tänään normaaliksi. Monzan kuivalla radalla sunnuntain osakilpailuun ruudusta viisi startannut suomalaiskuljettaja epäonnistui lähdössä ja menetti nopeasti kolme sijaa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen turva-auto kutsuttiin radalle ja kun kilpailu käynnistyi uudelleen, kärkitiimien kuljettajat karkasivat muilta horisonttiin. Laaksonen ylitti maaliviivan tänään sijalla kymmenen.

- Sain huonon lähdön. Autoni ei irronnut ruudusta vaan jäi sutimaan, joten kaksi ART-kuljettajaa ampaisi molemmilta puolilta ohitse. Turva-auton jälkeen kahden kärkitallin kuljettajat karkasivat kauas muiden edelle. Ei ollut mitään jakoa seurata heitä.
- Kuivalla kelillä ongelmamme tulivat jälleen esille. Ensimmäistä shikaania lukuun ottamatta ajoni oli sellaista lipsuttelua. Yhdessäkään pyörässä ei ollut pitoa. Sellaista auton kanssa taistelua koko loppumatka, Laaksonen totesi kilpailun jälkeen.

Laaksosen Campos Racingin suurin ongelma on ollut säätää auto niin että se olisi suorilla nopea ja auton aerodynaaminen pito olisi Monzan pitkissä mutkissa riittävän hyvä.
- Kuivan kelin kisaksi tämä oli meiltä normaali veto. Sateessa vauhtimme on hyvää, mutta kuivalla radalla sormi menee suuhun. Harmi että en pystynyt hyödyntämään hyvää lähtöpaikkaa tätä paremmin. Vauhtimme kuivalla radalla ei vain tällä hetkellä riitä pisteille asti, Laaksonen toteaa.

Formuloiden GP3-sarja jatkuu neljän viikon kuluttua Venäjän Sotshissa, jossa kilpaillaan tällä kaudella toiseksi viimeisen kerran sarjan mestaruuspisteistä. GP3-sarjassa ajetaan kaikkiaan yhdeksän kilpailuviikonloppua ja yhteensä 18 osakilpailua. Sarja päättyy marraskuun lopulla Abu Dhabiin.
(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: GP3/LAT)

Tuloksia: GP3 Monza, sunnuntain osakilpailu:
1. Pedro Piquet (BRA) Trident 33:01,677
2. Giuliano Alesi (FRA) Trident + 0,419
3. Callum Ilott (GBR) ART Grand Prix + 1,233
...
10.. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing + 9,643
 
GP3-sarjan pistetilanne 14/18 osakilpailua:
1. Anthoine Hubert (FRA) 184
2. Callum Ilott (GBR) 157
3. Nikita Mazepin (RUS) 143
….
14. Simo Laaksonen (FIN) 15

 

Back

 

 

 

Please reload

FOLLOW US HERE: 

© 2019 Simo Laaksonen

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean