Laaksonen torpattiin Sotshissa ulos radalta

September 30, 2018

Campos Racingin Simo Laaksonen starttasi Sotshin GP3-viikonlopun sprinttikilpailuun luottavaisena. Kolmannesta ruudusta matkaan lähteneen Laaksosen kilpailu kuitenkin mureni jo ensimmäisellä kierroksella palasiksi, kun suomalaiskuljettaja torpattiin ulos radalta.

Peräänajon seurauksena Laaksonen putosi letkan viimeiseksi, eikä hänniltä ollut enää mitään mahdollisuuksia nousta pisteille.
- Alussa oli tiukkaa kilvanajoa, kunnes joku ajoi perääni ja pyörähdin radalta. Olin keskellä mutkaa kun osuma tuli. Siinä ei ehtinyt tehdä mitään kun jo olin pyörähtänyt ulos. Harmittaa, sillä mahdollisuudet hyvään sijoitukseen tai jopa urani ensimmäiseen palkintopallisijaan GP3:ssa olivat olemassa, mutta osuman seurauksena ne menivät saman tien.

Laaksonen sanoo, että tämänpäiväisessä kisassa hänen autonsa ei ollut eilisen päälleajon jälkeen täydellisessä kunnossa. Campos Racingin mekaanikot vaihtoivat auton ohjauslaitteisiin uusia osia, mutta jotain heiltä jäi tekemättä.
- Jotain jäi vaihtamatta tai huomaamatta, sillä autoni ohjaus oli edelleen pielessä. Vasemmalle se kääntyi hyvin, mutta oikealle portaittain tahmeasti. Vauhtini oli tämän takia kisan edetessä heikkoa, mutta ei näille voi jälkikäteen enää mitään. Näin tällä kertaa, Laaksonen summasi.

GP3-sarjasta on ajamatta enää yksi kilpailuviikonloppu, joka ajetaan marraskuun lopulla Abu Dhabissa. Laaksonen toivoo, että hänen tiiminsä selvittää auton viat ja rakentaa koko paketin tauon aikana huippuiskuun.
- Tauolla jatkamme yhteistyökumppaneiden kanssa ensi kauden suunnittelua, joka on jo jonkin aikaa ollut työn alla. Toivon että tiimini selvittää viat ja saa korjattua autoni ajattavuusongelmat. Olisi todella tärkeätä, että Abu Dhabissa käytössäni olisi toimiva ja nopea paketti.

Formuloiden GP3-sarja jää Sotshin osakilpailujen jälkeen lähes kahden kuukauden mittaiselle syystauolle. Sarjan kaksi viimeistä mestaruusosakilpailua ajetaan 23.-25. marraskuuta Abu Dhabissa.
(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: GP3/LAT)

Tuloksia: GP3 Sotshi, sunnuntain osakilpailu:
1. David Beckmann (GER) Trident 29:43,318
2. Joey Mawson (AUS) Arden International + 0,617
3. Richard Verschoor (NED) MP Motorsport + 1.056
....
14. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing + 25,963
 
GP3-sarjan pistetilanne 16/18 osakilpailua:
1. Anthoine Hubert (FRA) 199
2. Nikita Mazepin (RUS) 167
3. Callum Ilott (GBR) 147
….
15. Simo Laaksonen (FIN) 24

 

Back

 

 

 

 

 

Please reload

FOLLOW US HERE: 

© 2019 Simo Laaksonen

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean