Laaksonen povaa FIA F3-sarjan Ranskan osakilpailuista tasaista vääntöä

June 18, 2019

FIA Formula 3-luokan kauden toinen kilpailuviikonloppu ajetaan juhannuksena F1-osakilpailun yhteydessä Paul Ricardin moottoriradalla Ranskassa.

 

Suomalaisen formulalupauksen, Simo Laaksosen, hollantilainen MP Motorsport -tiimi on tauon aikana rakentanut Laaksosen Barcelonassa melko pahoin kanssa kilpailijan päälle ajon seurauksena vaurioituneen auton uudelleen ajokuntoon, joten kaikki on valmista tulevaan.

- Barcelonan avauksen jälkeen kuuden viikon mittainen tauko on nyt takana ja kausi varsinaisesti käynnistyy tulevana viikonloppuna. Kun tästä eteenpäin ajetaan lähes jokaisena viikonloppuna kilpaa niin olisi tärkeätä, että homma lähtisi Ranskasta hyvin liikkeelle.

- Viime vuonna ajoimme samalla tavalla neljän viikonlopun aikana kolme kilpailuviikonloppua ja siinä huomasi, että onnistumisien kannalta oli tärkeätä se, että miten kisaputki lähti liikkeelle, Laaksonen toteaa.

 

Paul Ricardin moottorirata ei kuulu Laaksosen henkilökohtaisten suosikkiratojen joukkoon, mutta marttilalainen on valmis taistelemaan kärkisijoista.

- Ei se lempiratani ole, koska rata on sellainen asfalttikenttä, jossa ajovirheistä ei juuri joudu maksamaan. Se ei kuitenkaan ole mikään ongelma yltää Ranskassa hyviin suorituksiin. Barcelonaan verrattuna tulevalla radalla on kahden pitkän suoran ja kahden DRS-alueen ansiosta helpompi ohittaa.

 

FIA F3-sarjan ensimmäiset testit uusilla autoilla ajettiin maaliskuussa juuri Paul Ricardilla, joten jokaisella tiimillä on tietoa, josta rakentaa tulevaa viikonloppua.

- Uskon, että aikaerot eri kuljettajien kesken ovat todella vähäisiä ja kisat tasaväkisempiä. Sarjan tiimit ovat talvitestien sekä Barcelonasta saatujen kokemusten perusteella parantaneet suorituskykyään.

- Toki talvella ajoimme huomattavasti viileämmissä olosuhteissa, ja kun sääennuste nyt näyttää Etelä-Ranskan alueelle kuumaa keliä niin tilanne ei sikäli ole ihan sama. Mikäli kuumuutta riittää niin silloin myös renkaat kuluvat nopeammin. Paul Ricardilla renkaista huolehtiminen on kuitenkin helpompaa kuin Barcelonassa, Laaksonen vertaa.

 

Kauden avauksessa Espanjassa Laaksonen ylsi aika-ajossa kuudenneksi ja pyrkii samaan Ranskassa.

- Tavoitteeni on ajaa tasaisesti kuuden joukkoon ja samaan pitää Ranskassakin pystyä kuin Barcelonassa. Hyvä lähtöpaikka viikonlopun kisoihin on tärkeä asia, mutta tärkeintä olisi tietysti onnistua viikonlopun jokaisessa tapahtumassa, Laaksonen muistuttaa.

 

FIA F3-luokan kauden toinen aika-ajo ajetaan Paul Ricardilla juhannusaattona perjantaina klo 18:50 Suomen aikaa. Viikonlopun kilpailut käynnistyvät lauantaina klo 11:30 ja sunnuntaina klo 10:55 Suomen aikaa.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: LAT)

 

Back

 

 

 

 

 

 

Please reload

FOLLOW US HERE: 

© 2019 Simo Laaksonen

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean