Laaksosen hurja nousu päättyi kolariin

June 22, 2019

MP Motorsportin suomalaiskuljettaja, Simo Laaksonen, joutui keskeyttämään FIA F3 Paul Ricardin ensimmäisen osakilpailun viimeisellä kierroksella, kun yhdysvaltalaiskuljettaja Logan Sargeant keilasi suomalaiskuljettajan radalta.

 

Lähtöruudusta 20. kovaa nousua tehneen MP Motorsportin Simo Laaksosen kilpailu oli kaksijakoinen. Laaksonen nousi kilpailun alussa jo kertaalleen sijalle 14 kunnes putosi takaisin sijalle 20. Kilpailun viimeisellä kolmanneksella marttilalainen nousi toistamiseen taistelemaan pistesijoista, mutta kolari viimeisellä kierroksella jätti Laaksosen radan varteen.

- Hän peitti sisälinjan ja lähdin ulkopuolelta ohitukseen. Kaveri teki lukkojarrutuksen ja ajoi suoraa kylkeeni. Osuman seurauksena autoni tukivarsi vääntyi, joten oli jäätävä radan varteen, Laaksonen kertasi viimeisen kierroksen tapahtumia.

- Kisan alku hyvä. Pääsin hyvin etenemään letkassa eteenpäin, mutta sitten jouduin yhden ohituksen jälkeen huonoon kierteeseen. Ajauduin radalta, renkaani olivat likaiset, rytmi katosi ja siinä muutama kaveri pääsi aika helposti ohitseni.

 

Kilpailun viimeisellä kolmanneksella Laaksonen ajoi parempaa vauhtia kuin yksikään kärkikuusikon kuljettajista. Parhaan kierrosaikansa marttilalainen kellotti kierroksella 16.

- Kun sain renkaani puhtaaksi ja pääsin takaisin hyvään rytmiin niin ajoni alkoi taas kulkemaan. Tänään autoni kisasäädöt onnistuivat hyvin. Vähän paremmalla tuurilla kahdeksas sija ja huomisen kisan paalupaikka olisi ollut mahdollinen, mutta minkäs teet.

 

Viikonlopun toiseen kilpailuun Laaksonen starttaa tämän päivän tavoin ruudusta 20.

- Perjantain aika-ajo menee osaksi piikkiini. En vain onnistunut rakentamaan hyvää kierrosta ja kun lopussa sain jonkinlaisen kierroksen taistelua niin ei se riittänyt mihinkään. Toki panokset olivat tämän päivän kisassa, mutta toivotaan että onnistumme myös huomenna rakentamaan autoomme hyvät kisasäädöt ja jos saan ajaa puhtaan kilpailun niin kyllä mulla on mahdollisuudet nousta kohti kympin kärkeä.

 

Viikonlopun toinen FIA F3 -kilpailu ajetaan Paul Ricardilla huomenna sunnuntaina alkaen klo 10:55 Suomen aikaa.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: LAT Images)

 

Tuloksia; FIA F3, lähtö 1, Paul Ricard, Ranska:

1. Jehan Daruvala (IND) Prema Racing 38:27,360

2. Robert Shwartzman (RUS) Prema Racing + 2,805

3. Pedro Piquet Trident (BRA) + 3,213

….

Simo Laaksonen (FIN) MP Motorsport – keskeytys kierros 19

 

FIA F3 pistetilanne 3/16 osakilpailua:

1. Robert Shwartzman (RUS) 55

2. Jehan Daruvala (IND) 48

3. Juri Vips (EST) 32

….

15. Simo Laaksonen (FIN) 2

 

Back

 

 

 

 

Please reload

FOLLOW US HERE: 

© 2019 Simo Laaksonen

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean