Simo Laaksonen: ”Turhan paljon tämä tuntuu nyt hakkaavan vastaan”

June 29, 2019

MP Motorsportin suomalaiskuljettaja Simo Laaksonen sijoittui Itävallan Red Bull Ringillä ajetussa FIA F3-kilpailussa sijalle 18.

 

Simo Laaksosen viikonloppu näytti pari minuuttia ennen eilisen aika-ajon päättymistä hyvältä. Ensimmäisen rengassarjan jälkeen marttilalaisella oli kiinnitys lähtöruutuun 7. Toisen rengassetin ensimmäiset yritykset katkaisi punainen lippu ja kun rata oli uudelleen vapaa niin aika-ajoa oli enää pari minuuttia jäljellä.

 

Toisella yrityksellä Laaksonen oli taas hyvässä vauhdissa kunnes radan toiseksi viimeisessä mutkassa edellä ajanut japanilaiskuljettaja ajoi mutkan leveäksi ja suoritti radalle palatessaan lukkojarrutuksen, johon suomalaiskuljettajan oli jarruttamalla reagoitava.

- Tulin täysin blokatuksi, ja siinä meni minun viimeinen mutkani piloille ja samalla koko seuraava kierros, koska en saanut enää kerättyä vauhtia pääsuoralle ja viimeiselle aika-ajoyritykselleni. Kun muut paransivat niin se ensimmäinen aikani ei kestänyt ja sijoitus romahti ruutuun 19.

 

Itse kisassa tänään suomalaiskuljettaja pystyi nousemaan yhden sijan.

- Meiltä puuttui kisavauhtia. Se oli sellaista luistelua heti alusta asti. Tänään pitää vielä palata säätöihin ja fiksata huomiseksi jotain muutoksia. Kisa oli muutenkin haasteellinen, koska rata täällä on lyhyt ja kaikki ajavat DRS-alueella letkassa takasiipi auki. Vaikeata on päästä ohi, Laaksonen kertoo.

 

Laaksonen epäilee, että huomisessa kilpailussa meno ja meininki on tämän päivän kaltaista.

- Mahdollisimman hyvää tulosta lähdetään ajamaan. Toivotaan, että huono tuurini kääntyy vaikka ihan normaalitilanteeksi niin jo sillä päästään pitkälle. Aika-ajo on vain niin ratkaiseva. Jos siinä onnistut niin meininki kisoissa on ihan tasolla.

-Veikkaan, että huomenna ajetaan suurimman osan aikaa letkassa. Turhan paljon tämä tuntuu nyt hakkaavan vastaan vaikka itse tekisi mitä, pettynyt Laaksonen totesi kilpailun jälkeen.

 

FIA F3 viikonlopun toinen startti käynnistyy huomenna sunnuntaina klo 10:35 Suomen aikaa.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: LAT Images)

 

Tuloksia; FIA F3, lähtö 1, Red Bull Ring, Itävalta:

1. Jüri Vips (EST) Hitech Grand Prix 32:47,063

2. Max Fewtrell (GBR) ART Grand Prix + 1,741

3. Marcus Armstrong (NZ) Prema Racing + 2,354

….

18. Simo Laaksonen (FIN) MP Motorsport + 23,114

 

FIA F3 pistetilanne 5/16 osakilpailua:

1. Robert Shwartzman (RUS) 80

2. Jehan Daruvala (IND) 70

3. Jüri Vips (EST) 59

….

18. Simo Laaksonen (FIN) 2

 

Back

 

 

 

 

Please reload

FOLLOW US HERE: 

© 2019 Simo Laaksonen

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean