Simo Laaksonen: ”Toivottavasti moottorini menee vaihtoon”

July 14, 2019

MP Motorsportin suomalaiskuljettajan Simo Laaksosen toinen kilpailu Englannin Silverstonessa noudatti samaa kaavaa kuin eilen. Suorituskykyyn liittyvistä ongelmista kärsinyt suomalaiskuljettaja ajoi ruutulipulle lähtöruutunsa mukaisella sijalla 24.

 

MP Motorsportin Simo Laaksonen sijoittui FIA F3-luokan toisessa osakilpailussa Englannin Silverstonessa sijalle 24. Lähdössä kytkinrikon takia koko joukon viimeiseksi pudonnut Laaksonen nousi kahden ohituksen ja muiden keskeyttämisten ansiosta lopulta sijalle 24.

- Ensimmäiseksi autostani hajosi kytkin. Kun päästin kytkimen irti niin autoni ei liikkunut mihinkään ja en meinannut päästä ruudusta liikkeelle. Sen jälkeen setti oli samaa kuin eilen: vauhtia ei löytynyt missään kohtaa kisaa.

- Tiimini tutki eilen dataa, josta oli nähtävissä, että minulta uupuu jokaisella suoralla esimerkiksi tallikavereihin nähden vauhtia. Tänään keskityin ajamaan todella tarkasti mutkien ulostulot, jotta pääsin aikaisin kaasulle, mutta ajoin sitten kuinka tarkasti tahansa niin kun suora aukesi niin kaverit edeltäni karkasivat jostain syystä. Moottoristani puuttuu voimaa tai vääntöä. Ei tämä mene suorilla niin kuin sen pitäisi mennä, Laaksonen toteaa.

 

FIA F3-kausi jatkuu kolmen viikon kuluttua Hungaroringin moottoriradalla Unkarissa. Vielä tänään MP Motorsport pitää palaveria siitä, vaihdetaanko Laaksosen auton moottori uuteen.

- Jos syksyllä tarkoitus on ajaa kilpaa niin se pitää vaihtaa. Hungaroringin hitaalla radalla voi ranteella paikata jonkin verran, mutta Span, Monzan ja Sotshin nopeilla radoilla ei tuon moottorin kanssa tule yhtään mitään. Sen kanssa kun ei pysty ajamaan kilpaa yhtään, Laaksonen painottaa.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: LAT Images)

 

Tuloksia; FIA F3, lähtö 2, Silverstone, Iso-Britannia:

1. Leonardo Pulcini (ITA) Hitech Grand Prix 35:57,713

2. Robert Shwartzman (RUS) Prema Racing + 2,692

3. Liam Lawson (NZ) MP Motorsport Racing + 9,718

….

24. Simo Laaksonen (FIN) MP Motorsport + 36,711

 

FIA F3 pistetilanne 8/16 osakilpailua:

1. Robert Shwartzman (RUS) 114

2. Jehan Daruvala (IND) 102

3. Jüri Vips (EST) 92

….

18. Simo Laaksonen (FIN) 2

 

Back

 

 

 

Please reload

FOLLOW US HERE: 

© 2019 Simo Laaksonen

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean