Simo Laaksonen: ”Tässä ei oikein enää tiedä, että mitä tekisi”

August 31, 2019

 

FIA F3 -sarjan Span kilpailuviikonlopun ensimmäinen osakilpailu on ajettu Belgiassa. MP Motorsport-tallin Simo Laaksonen sijoittui vaikeista lähtökohdista sijalle 24. 

 

MP Motorsport ja Simo Laaksonen saivat juuri ennen Span osakilpailua huonoja uutisia: Renault palautti täysin yllättäen jo kertaalleen vaihdetun ja koko kesän vikuroineen moottorin Laaksosen autoon takaisin ja otti edellisessä osakilpailussa Hungaroringillä käytössä olleen moottorin tallilta pois. 

 

Laaksonen sijoittui aika-ajossa ensimmäisen aika-ajokierroksen ajallaan vasta sijalle 27. Suomalaiskuljettaja ei ehtinyt toisella rengassarjalla nopealle aika-ajokierrokselle lainkaan. 

- Kun piti nopea kierros ajaa niin tuli ruutulippu vastaan. Aika ei enää riittänyt yritykseen. Joukon etupäässä ajettiin ilmeisesti sen verran hiljaa, että letkan häntäpää ei enää ehtinyt kierrokselle. 

 

Heikosta lähtöruudusta startannut Laaksonen ajoi sen minkä pystyi ja nousi ruutulipulle tultaessa sijalle 24. 

- Kun saimme vanhan moottorimme takaisin niin samat ongelmat nousivat heti pintaan: meillä kyyti suorilla ei riittänyt mihinkään. Jotain he (Renault) olivat moottorille tehneet, mutta sama meininki sai kisassa jatkoa. Vauhtimme mutkikkaalla keskisektorilla oli ihan ok, mutta suorilla osuuksilla vauhtia ei vain ollut yhtään. 

- Tämä on erikoinen tilanne kun ei enää tiedä että mitä tekisi. Mutkaosuuksilla ja jarrutuksissa sain kavereita kiinni, mutta he karkaavat heti perään seuraavalla suoralla. Kyllä vauhtimme on heikkoa. En pääse yhtään kovempaa. Tämä kisa oli täysi pannukakku ja aika-ajosta kirsikka sen päälle, Laaksonen totesi pettyneenä. 

 

Viikonlopun toinen osakilpailu käynnistyy Span moottoriradalla huomenna sunnuntaina alkaen klo 10:45 Suomen aikaa. Laaksonen starttaa kilpailuun lähtöruudusta 24. 

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: LAT Images)

 

Tuloksia; FIA F3, lähtö 1, Spa-Francorcshamp, Belgia: 

1. Pedro Piquet (BRA) Trident 37:40,863 

2. Robert Shwartzman (RUS) Prema Racing + 2,222 

3. Jehan Daruvala (IND) Prema Racing + 5,399 

…. 

24. Simo Laaksonen (FIN) MP Motorsport + 53,111 

FIA F3 pistetilanne 11/16 osakilpailua: 

1. Robert Shwartzman (RUS) 142 

2. Jehan Daruvala (IND) 123 

3. Jüri Vips (EST) 122 

…. 

20. Simo Laaksonen (FIN) 2 

 

Back

 

 

 

 

 

 

Please reload

FOLLOW US HERE: 

© 2019 Simo Laaksonen

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean