Laaksosella kaksijakoinen kilpailu Monzassa

September 8, 2019

Simo Laaksosen toivoma vesisade päättyi juuri ennen FIA F3-sarjan Monzan osakilpailun toista lähtöä, joka lähetettiin kostella radalla matkaan. Kilpailun ensimmäinen puolisko oli nousujohteinen, kun kilpailun toisella puoliskolla kuivuvalla radalla esille nousivat jo ikävän tutuiksi tulleet vaikeudet.

 

Lähtöruudusta 20 kilpailuun startannut Simo Laaksonen sai Monzan toisessa osakilpailussa hyvän lähdön. Suomalaiskuljettajan kohtalona oli jäädä lähtösuoran jälkeisessä shikaanissa ruuhkaan. Kolaria väistääkseen Laaksonen ajoi shikaanin suoraksi ja putosi muutaman sijan.

 

Suomalaiskuljettaja taisteli märällä radalla itsensä nopeasti takaisin kahdenkymmenen nopeimman joukkoon ja piti pitkään sekä tyylikkäästi muun muassa Prema-tallin Marcus Armstrongia takanaan. Kun kilpailun puolivälin jälkeen Monzan rata kuivui niin Laaksosen vaikeudet alkoivat.

- Lähdön jälkeen otin ensimmäisen shikaanin varman päälle ja ajoin sen suoraa. Siinä kolaroitiin ja tilanteessa muutama kaveri pääsi ohitseni. Kisan ensimmäinen puolisko oli ihan hyvää kyytiä. Kuivuvalla radalla oli haastetta ohittaa, mutta pystyin muutaman tärkeän ohituksen tekemään.

- Kun kisan edetessä oma ajorytmini parani niin samassa suhteessa rata tietysti kuivui. Kuivalla radalla vauhtini hyytyi loppua kohden. Tietysti renkaatkin sulivat jo hieman alle, mutta kun suoravauhtia ei löydy niin se on Monzan kaltaisella nopealla radalla tekemätön paikka ajaa muita vastaan kilpaa. Yhdessä shikaanissa kisan loppuvaiheessa oli vielä hässäkkää, ja sen takia muutama kuski pääsi lopussa ohitseni.

 

Seuraavaksi edessä on FIA F3-sarjan kauden 2019 finaaliviikonloppu, joka kilpaillaan kolmen viikon kuluttua 27.-29. syyskuuta Venäjän Sotshissa. Laaksonen toivoo, että hän pääsisi ajamaan Venäjällä märällä radalla kilpaa.

- Kun rata oli märkä niin pystyin ajamaan muita vastaan eikä ajamiseni ollut pelkkää puolustustaistelua. Onneksi Sotshissa on DRS-suoria, jotka auttavat tässä tilanteessa minua. Kun suoravauhtia ei löydy niin Monzan kaltainen rata on raaka paikka pärjätä. Venäjällä tehdään se, mitä menestyksen eteen vain pystytään tekemään, Laaksonen muistuttaa.

 

Sotshin FIA F3-kilpailun aika-ajot on ohjelmassa lauantaiaamuna 28. syyskuuta klo 8:45 ja viikonlopun ensimmäinen kilpailu samana päivänä myöhemmin iltapäivällä klo 17:20 Suomen aikaa. Kauden päätöslähtö lähetetään liikkeelle sunnuntaiaamuna klo 9:25 Suomen aikaa.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: LAT)

 

Tuloksia; FIA F3, lähtö 2, Monza, Italia:

1. Yuki Tsunoda (JPN) Jenzar Motorsport 41:11,470

2. Liam Lawson (NZ) MP Motorsport + 1,312

3. Jake Hughes (GBR) HWA Racelab Racing + 2,018

….

20. Simo Laaksonen (FIN) MP Motorsport + 36,412

 

FIA F3 pistetilanne 14/16 osakilpailua:

1. Robert Shwartzman (RUS) 180

2. Jehan Daruvala (IND) 147

3. Jüri Vips (EST) 122

….

21. Simo Laaksonen (FIN) 2

 

Back

 

 

 

Please reload

FOLLOW US HERE: 

© 2019 Simo Laaksonen

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean